Viziune: o mini-Wikipedie a traiului în comunism, la români; one stop shop pentru tot ce ține de comunism. Există foarte multe resurse (cărți, foto, video, audio) pe care un tânăr curios le-ar putea explora, dar ele sunt împrăștiate pe tot internetul, prin biblioteci. Vrem să le reunim pe acest site, și apoi să intrăm în profunzime. În paralel, producem și conținut propriu, precum interviurile și seriile de tip then*now. Ambiția e să acoperim fiecare județ din țară, măcar fiecare reședință de județ să aibă propria-i pagină pe site, de unde cei tineri să poată începe să descopere istoria recentă cu aromă locală.

Suntem deschiși sugestiilor și colaborărilor de orice fel. Dacă ai o poveste din comunism sau știi pe cineva care a trăit ceva demn de povestit în „epoca de aur”, te rugăm să ne scrii. Acest proiect este o inițiativă a asociației Funky Citizens. Persoană de contact: Cosmin Pojoranu – echipa [at] muzeulcomunismului [punct] ro

2020:
Caravana 80east” a fost un proiect cu buget total de 65.000 RON, co-finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național care consta într-un turneu prin țară, cu peste 10 orașe în care făceam expoziții, proiecții și discuții. Din păcate, acesta a fost mutat online, din pricina pandemiei. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării. 

Mulțumim partenerilor care ne-au susținut: Asociația BucureștiForum Apulum, Centrul Cultural Expo Arte și H3

2019:
„Museum of daily life in communism – the personal histories of Romanian migrants to the United States of America” a fost un proiect finanțat de U.S. State Department prin intermediul unui IVLP Alumni Grant în valoare de $9.000. Acesta a avut ca obiectiv colectarea a 30 de mărturii ale celor ce au trăit în perioada comunistă, acoperind diverse arii ale vieții cotidiene din acea vreme. Printre aceste mărturii se numără și acelea ale unor români care au reușit să emigreze în vest înainte de 1989.

Mulțumiri pentru implicarea în colectarea poveștilor: Adela Cristea, Adelina Miron, Alexandru Negrici, Ana Maria Harea, Ana Maria Ștefan, Andrei Petre, Brîndușa Oanță, Denisa Niță, Elena Catană, Emanuela Mihailiuc, Felix Dumitrache, Ion Mateș, Matei Dumitru, Mircea Topoleanu, Venera Dimulescu.